Ingredients
- 110 gram Pecannoten
- 2 Eieren
- 25-30 gram Aardappelzetmeel
- 35-40 gram Kokosbloesemsuiker
- 1 tl Kaneel
- snufje (1/2 tl) Zout
Directions
Heerlijke koekjes van pecannoten. Ze zijn gemakkelijk te maken en lijken op de bekende kletskoppen. Van deze hoeveelheid bakte we ongeveer 12 koekjes.
Ps. Als je knapperige koekjes wilt, voeg dan eventueel wat extra kokosbloesemsuiker toe en smeer ze mooi dun uit.
Steps
1 Done | Ongeveer een derde deel van de pecannoten moet grof gehakt zijn en tweederde fijner gehakt (of gemalen). Het grof hakken kan met een koksmes en het fijner malen heb ik met een vijzel gedaan. Als je een keukenmachine hebt dan gebruik je die natuurlijk. |
2 Done | Weeg suiker en aardappelzetmeel af en roer die door fijngemalen pecannoten in een mengkom. Zet de oven vast aan, op 175 graden Celsius. |
3 Done | In een andere kom doe je twee eiwitten die je met een garde of een vork enkele minuten opklopt. Het is niet de bedoeling dat de eiwitten helemaal stijf geklopt worden zoals voor een meringue. Schep het eiwit daarna door het notenmengsel. Voeg ook de grofgehakte pecannoten toe, een snufje zout en een theelepeltje kaneel. |
4 Done | Leg bakpapier op de bakplaten. Nu maak je met een lepel kleine bergjes op de bakplaat die je uitsmeert tot je een dun, rond koekje hebt. De koekjes worden ongeveer 12 minuten gebakken in de oven. Laat ze daarna afkoelen. |