Pecankoekjes

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
110 gram Pecannoten
2 Eieren
25-30 gram Aardappelzetmeel
35-40 gram Kokosbloesemsuiker
1 tl Kaneel
snufje (1/2 tl) Zout

Pecankoekjes

Cuisine:

Ingredients

Directions

Share

Heerlijke koekjes van pecannoten. Ze zijn gemakkelijk te maken en lijken op de bekende kletskoppen. Van deze hoeveelheid bakte we ongeveer 12 koekjes.

 

Ps. Als je knapperige koekjes wilt, voeg dan eventueel wat extra kokosbloesemsuiker toe en smeer ze mooi dun uit.

 

Bron: http://www.degezondekok.nl

Steps

1
Done

Ongeveer een derde deel van de pecannoten moet grof gehakt zijn en tweederde fijner gehakt (of gemalen). Het grof hakken kan met een koksmes en het fijner malen heb ik met een vijzel gedaan. Als je een keukenmachine hebt dan gebruik je die natuurlijk.

2
Done

Weeg suiker en aardappelzetmeel af en roer die door fijngemalen pecannoten in een mengkom. Zet de oven vast aan, op 175 graden Celsius.

3
Done

In een andere kom doe je twee eiwitten die je met een garde of een vork enkele minuten opklopt. Het is niet de bedoeling dat de eiwitten helemaal stijf geklopt worden zoals voor een meringue. Schep het eiwit daarna door het notenmengsel. Voeg ook de grofgehakte pecannoten toe, een snufje zout en een theelepeltje kaneel.

4
Done

Leg bakpapier op de bakplaten. Nu maak je met een lepel kleine bergjes op de bakplaat die je uitsmeert tot je een dun, rond koekje hebt. De koekjes worden ongeveer 12 minuten gebakken in de oven. Laat ze daarna afkoelen.

tprutzke

previous
8 Spelt pita broodjes
next
Speltcake met kokoscrunch
previous
8 Spelt pita broodjes
next
Speltcake met kokoscrunch

Add Your Comment