8 Spelt pita broodjes

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
350 gram Speltmeel
230 gram Speltbloem
350 ml Water (lauwwarm)
7 gram of één zakje Gist
1 eetlepel Olijfolie
snuf zout (1/2 tl) Zout

8 Spelt pita broodjes

Cuisine:

Ingredients

Directions

Share

Zelfgemaakte pita broodjes zijn (natuurlijk) lekkerder en vele malen gezonder dan de kant-en-klaar variant. Het is eenvoudig om de pita broodjes te maken. Je hebt alleen wat langer de tijd nodig dan de kant-en-klaar pita broodjes. Echter de meeste tijd ben je kwijt aan het wachten totdat de deeg gerezen is. Dan heb je dus tijd om wat anders te doen of de rest van het eten voor te bereiden.

 

Bron: http://www.10xgezonder.nl

Steps

1
Done
2 min

Meng het water met de gist in een kom. Laat dit heel even staan en doe dan de bloem en meel erbij. En een goede snuf zout.

2
Done
50-60 min

Kneed daarna alles goed door elkaar. Gebruik hiervoor een keukenmachine of doe dit met de hand. Met de hand moet je ongeveer 10-12 minuten kneden. Met een keukenmachine ongeveer 3-5 minuten Je voelt vanzelf wanneer het deeg goed voelt en dan wordt het tijd om de deeg 45 minuten te laten rijzen. Doe hiervoor de deeg in een bebloemde kom of be-bloem de deeg. Doe over de kom een schone theedoek.

3
Done
15 min

Na 45 minuten rijzen is het deeg verdubbeld. Tijd om het deeg te verdelen in 8 porties. Maak er een balletjes van, te grote van een golfbal. Dek de deegballetjes af met een theedoek. Laat de deegballetjes nu nog 10 minuten rijzen. Verwarm de oven alvast voor op 230c graden.

4
Done
2 min

Na 10 minuten is het tijd om de balletjes plat te maken. Gebruik hiervoor een deegroller of doe dit met de hand. Doe dit op een bebloemde werkblad. Leg ze op een warme ovenplaat met bakpapier. Zonder bakpapier kan het ook.

5
Done
10 min

Doe de broodjes 10 minuten in de oven en laat ze daarna even afkoelen op een rekje. De pita broodjes zijn nu klaar.

tprutzke

next
Pecankoekjes
next
Pecankoekjes