Ingredients
- 350 gram Speltmeel
- 230 gram Speltbloem
- 350 ml Water (lauwwarm)
- 7 gram of één zakje Gist
- 1 eetlepel Olijfolie
- snuf zout (1/2 tl) Zout
Directions
Zelfgemaakte pita broodjes zijn (natuurlijk) lekkerder en vele malen gezonder dan de kant-en-klaar variant. Het is eenvoudig om de pita broodjes te maken. Je hebt alleen wat langer de tijd nodig dan de kant-en-klaar pita broodjes. Echter de meeste tijd ben je kwijt aan het wachten totdat de deeg gerezen is. Dan heb je dus tijd om wat anders te doen of de rest van het eten voor te bereiden.
Steps
1 Done 2 min | Meng het water met de gist in een kom. Laat dit heel even staan en doe dan de bloem en meel erbij. En een goede snuf zout. |
2 Done 50-60 min | Kneed daarna alles goed door elkaar. Gebruik hiervoor een keukenmachine of doe dit met de hand. Met de hand moet je ongeveer 10-12 minuten kneden. Met een keukenmachine ongeveer 3-5 minuten Je voelt vanzelf wanneer het deeg goed voelt en dan wordt het tijd om de deeg 45 minuten te laten rijzen. Doe hiervoor de deeg in een bebloemde kom of be-bloem de deeg. Doe over de kom een schone theedoek. |
3 Done 15 min | Na 45 minuten rijzen is het deeg verdubbeld. Tijd om het deeg te verdelen in 8 porties. Maak er een balletjes van, te grote van een golfbal. Dek de deegballetjes af met een theedoek. Laat de deegballetjes nu nog 10 minuten rijzen. Verwarm de oven alvast voor op 230c graden. |
4 Done 2 min | Na 10 minuten is het tijd om de balletjes plat te maken. Gebruik hiervoor een deegroller of doe dit met de hand. Doe dit op een bebloemde werkblad. Leg ze op een warme ovenplaat met bakpapier. Zonder bakpapier kan het ook. |
5 Done 10 min | Doe de broodjes 10 minuten in de oven en laat ze daarna even afkoelen op een rekje. De pita broodjes zijn nu klaar. |